27 Mart 2013 Çarşamba

İyi Bir FPS Oyuncusu Olmak İçin Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

İyi günler oyunseverler!..
 
Muhtemeldir ki en çok oynanan oyun türlerinden birisi de fps'dir. Sanırım aranızda fps türünde başarılı olamayan veya başarısını katlamayı düşünenler var; ve bu hiç de zor değil... Yıllardır süren fps oyunlarında sergilemiş olduğum tecrübe başarının püf noktalarını sizinle paylaşacağım, dikkatle dinleyin.. ;)
Öncelikle fps diğer türlere kıyasla daha fazla bilek hareketi ve bilek hakimiyeti gerektiren bir oyun türüdür. Eğer mause ile aranız bozuk, hakimiyeti sağlayamıyorsanız hiç dert etmeyin yaklaşık 1 ay da mause'u bilinç altınızın yönlendirdiğini gerisinin sadece düşüncelerinizde ve taktiklerinizde bittiğini görebilirsiniz. Ancak mause hakimiyetine bir türlü adapte olamıyor veya kendinize bu konuda güvendiğiniz halde henüz bir başarı gösteremiyorsanız mutlaka hassasiyet ayarlarıyla kendinize uygun ayarı seçmeli, sonuç alınamıyorsa mause'unuzu değiştirmelisiniz. Bu konuda benim önerimi sorarsanız; X7 mause çeşitleri işinizi tamamiyle görecektir.

Mause kısmını atlattıktan sonra gerisi düşünce ve taktikte bitiyor. Düşünce bölümünde; sakin olmalı, dikkatli olmalı ve düşmanınızın bulunabileceği konum ve davranışları kestirmelisiniz. Ve bu deneyimi kazanmak zamana bakıyor.. Taktik kısmında ise; tamamen deneyimle alakalıdır, oyunda kazandığınız deneyimleri taktiğe dönüştürmek için oyuna dikkatle odaklanmalı ve monoton oynama stilinizden kurtulmalısınız. Emin olun ki taktik fps başarınızı katlayacaktır! Oyun içi ve oyun dışında olmak üzere 2 türde taktik dizilimi yapabilirsiniz. Oyun içi taktikleriniz oynadığınız fps türüne göre değişmektedir, ancak ana taktik uzak mesafe silahlarıyla (Sniper dışında sekmesi az tahrip gücü önemsiz seri silahlar) büyük map'lerde dışında oynamalı yakın mesafede etkili (tahrip gücü yüksek tepmesi önemsiz seri veya pompalı sınıfında sniper dışındaki silahlar) silahlarda ise küçük map'lerde oynamanız işinizi kolaylaştıracaktır. Oyun dışında ise kullanabileceğiniz en iyi taktik ses kasmak (kulaklık önerilir) ve iyi bir monitore sahip olmaktır.
Ayrıca, bir fps oyuncusu tarzına uzun süre ara verirse toparlanmak için bir müddet sabırlı olmalıdır..
Evet.. Artık sizde iyi bir fps oyuncusu olabilirsiniz! Henüz fps tarzında oynamadığınız bir oyun varsa ve kararsızlık yaşıyorsanız online olarak tek önerimdir; S2 Son Silah indir.
Unutmamalısınız ki fps'deki saçma sekmeye sahip oyunlar sizin becerinizden bağımsızdır ve zevkten noksandır. S2 Son Silah saçma silah sekmelerinden noksan tamamen deneyim ve becerilerinize hitap etmektedir.
Mause'unuzu kapın ve S2 Son Silah'da da Fps'nin kralının kim olduğunu gösterin!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder