27 Mart 2013 Çarşamba

İyi Bir FPS Oyuncusu Olmak İçin Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

İyi günler oyunseverler!..
 
Muhtemeldir ki en çok oynanan oyun türlerinden birisi de fps'dir. Sanırım aranızda fps türünde başarılı olamayan veya başarısını katlamayı düşünenler var; ve bu hiç de zor değil... Yıllardır süren fps oyunlarında sergilemiş olduğum tecrübe başarının püf noktalarını sizinle paylaşacağım, dikkatle dinleyin.. ;)
Öncelikle fps diğer türlere kıyasla daha fazla bilek hareketi ve bilek hakimiyeti gerektiren bir oyun türüdür. Eğer mause ile aranız bozuk, hakimiyeti sağlayamıyorsanız hiç dert etmeyin yaklaşık 1 ay da mause'u bilinç altınızın yönlendirdiğini gerisinin sadece düşüncelerinizde ve taktiklerinizde bittiğini görebilirsiniz. Ancak mause hakimiyetine bir türlü adapte olamıyor veya kendinize bu konuda güvendiğiniz halde henüz bir başarı gösteremiyorsanız mutlaka hassasiyet ayarlarıyla kendinize uygun ayarı seçmeli, sonuç alınamıyorsa mause'unuzu değiştirmelisiniz. Bu konuda benim önerimi sorarsanız; X7 mause çeşitleri işinizi tamamiyle görecektir.

Mause kısmını atlattıktan sonra gerisi düşünce ve taktikte bitiyor. Düşünce bölümünde; sakin olmalı, dikkatli olmalı ve düşmanınızın bulunabileceği konum ve davranışları kestirmelisiniz. Ve bu deneyimi kazanmak zamana bakıyor.. Taktik kısmında ise; tamamen deneyimle alakalıdır, oyunda kazandığınız deneyimleri taktiğe dönüştürmek için oyuna dikkatle odaklanmalı ve monoton oynama stilinizden kurtulmalısınız. Emin olun ki taktik fps başarınızı katlayacaktır! Oyun içi ve oyun dışında olmak üzere 2 türde taktik dizilimi yapabilirsiniz. Oyun içi taktikleriniz oynadığınız fps türüne göre değişmektedir, ancak ana taktik uzak mesafe silahlarıyla (Sniper dışında sekmesi az tahrip gücü önemsiz seri silahlar) büyük map'lerde dışında oynamalı yakın mesafede etkili (tahrip gücü yüksek tepmesi önemsiz seri veya pompalı sınıfında sniper dışındaki silahlar) silahlarda ise küçük map'lerde oynamanız işinizi kolaylaştıracaktır. Oyun dışında ise kullanabileceğiniz en iyi taktik ses kasmak (kulaklık önerilir) ve iyi bir monitore sahip olmaktır.
Ayrıca, bir fps oyuncusu tarzına uzun süre ara verirse toparlanmak için bir müddet sabırlı olmalıdır..
Evet.. Artık sizde iyi bir fps oyuncusu olabilirsiniz! Henüz fps tarzında oynamadığınız bir oyun varsa ve kararsızlık yaşıyorsanız online olarak tek önerimdir; S2 Son Silah indir.
Unutmamalısınız ki fps'deki saçma sekmeye sahip oyunlar sizin becerinizden bağımsızdır ve zevkten noksandır. S2 Son Silah saçma silah sekmelerinden noksan tamamen deneyim ve becerilerinize hitap etmektedir.
Mause'unuzu kapın ve S2 Son Silah'da da Fps'nin kralının kim olduğunu gösterin!..

9 Mart 2013 Cumartesi

Anime olmadan olur mu hiç? :) JoyOtaku'ya hazır olun..


Joygame de yenilikler bitmiyor! Anime hayranları için iyi bir haberimiz var, Joygame oyun alanında olduğu gibi anime dünyasında da Türkiye başta olmak üzere devleşmeye devam ediyor. Şuan Joygame'in yapım aşamasını sürdürdüğü Joygame Otaku hizmeti çok yakında tüm Anime severlere hizmet verebilecek. Dünyaca ünlü Anime Çizgi Filmlerini tek tıkla karşınıza çıkaracak. Profesyonel çeviri kadrosu ile Joygame bu hizmeti size Türkçe Altyazı ile sunuyor.. Ayrıca JoyOtaku sayfasında Cosplay, JoyTV, Forum, Sohbet Kanalları, Kişisel Profil, Özel Mesajlaşma ve daha birçok özelliği de bulabileceksiniz. Şuan Otaku 3 farklı Animeyi Türkçe altyazısı ile  Naruto Shippuden, Eyeshield ve Gintama ile karşınıza getiriyor. Henüz Animeler ile tanışmamış olanlara da animeyi anlatmak gerekirse; öncelikle Animelerin çizgifilmler ile kıyaslanmamasını bilmenizi isterim. Animelerde olay örgüsü vardır ve kendinizi animenin içinde hisseder; yeri geldiğinde iç çekip yeri geldiğinde ise karakterler ile birlikte sevindiğiniz anları fark edebilirsiniz. Ayrıca henüz animeye başlamayıp "acaba hangisine başlamalıyım?" diye soran olursa ufak bir tavsideye bulunayım ancak şunu da belirteyim ki herkesin kendi zevkine uyan mutlaka bir Anime vardır. Benim tercihim her zaman Naruto olmuştur :) Şahsıma göre Naruto diğer Animelere göre konu ve olay örgüsü olarak daha iyi geliyor ve duygu yönünden gayet tatmin edecek düzeyde. Birazda Narutoyu özetlemek gerekirse; Konoha adlı köye 9 kuyruklu Kyubi adında şeytan tilki saldırır. Köyün en güçlü Ninjası ve aynı zamanda Hokage olan Uzumaki Minato canavarı daha yeni doğan oğlu Uzumaki Naruto'nun içine mühürler. Uzumaki Naruto içinde mühürlü olan canavar yüzünden köylüler tarafından dışlanır ve zorlu bir çocukluk geçirir. Kendini herkese ıspatlamak için Hokage olmak ve dünyaya barışı getirmeye çalışır. Oldukça uzun ve sürükleyici bir serüven... Henüz Anime izlememiş olanlar için en iyi fırsat Joygame Otaku ile size sunuluyor. Herneyse ben sizi daha fazla Animelerden uzak tutmayayım isterseniz.. :)

Joygame ile iyi eğlenceler dilerim..